Διεύθυνση

Καρ & Δημητρίου 232, Εύοσμος

Ωράριο

10:00 – 21:00 ( Δευτ – Παρ ) 

Τηλέφωνο

2310 666 700

Συνταγογράφιση με ΕΟΠΥΥ

ΣΠΙΝΘΗΡΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Στην Μοριακή Απεικόνιση  γίνονται σπινθηρογραφήματα  διαφόρων οργάνων.

ΤΟ ΣΠΙΝΘΗΡΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΑΝ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

Αν και κάποιοι διαγνωστικοί μέθοδοι της ακτινολογίας  θέλουν να  παραγκωνίσουν κάποιες  εξετάσεις της Πυρηνικής Ιατρικής η δυνατότητα  λειτουργικής και μεταβολικής απεικόνισης οργάνων του ανθρωπίνου σώματος αλλά και ζώων (στην κνηνιατρική)  αποτελεί ακόμα το μεγάλο πλεονέκτημα και η ιδιαιτερότητα της αναφερόμενης μεθοδολογίας.

Η τεχνική της σπινθηρογραφικής απεικόνισης έχει  εξελιχθεί  αρκετά με καινούργια μηχανήματα και νέα ραδιοφάρμακα, κάτι που τις περισσότερες φορές  αυξάνει επικίνδυνα το κόστος εφαρμογής τους, έτσι ώστε ο ΕΟΠΥΥ να αναγκάζεται πολλές φορές  να περιορίζει την αποζημίωσή τους. Παρ όλα αυτά  αρκετά σπινθηρογραφήματα των οποίων το κόστος καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ είναι  αναντικατάστατα στην διερεύνηση  των παρακάτω οργάνων και παθήσεων.

  •  Σπινθηρογράφημα αιμάτωσης μυοκαρδίου αριστερής κοιλίας 
  • Σπινθηρογράφημα θυρεοειδή αδένα  για εκτίμηση της λειτουργικής κατάστασης  θυρεοειδών κυττάρων (όζοι)
  •  Σπινθηρογράφημα παραθυρεοειδών αδένων
  • Σπινθηρογράφημα οστών όπου με την απεικόνιση του οστικού μεταβολισμού διαγνώσκονται με μεγάλη ευαισθησία καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του σκελετού.
  • Σπινθηρογράφημα νεφρών κυρίως  στην λειτουργική απεικόνιση του νεφρικού παρεγχύματος αλλά και στην εκτίμηση της απέκκρισης των ούρων.
  • Σπινθηρογράφημα πνευμόνων
  • Σπινθηροργάφημα σιελογόνων αδένων.

Βασικά υπάρχουν και άλλες σχετικά σπάνιες παθήσεις όπου το ανάλογο και ιδιαίτερο σπινθηρογράφημα μπορεί να συμβάλλει στην διερεύνηση της πάθησης.

Γενικά υπάρχει μια επιφύλαξη όσον αφορά την ακτινοβολία που δέχεται τόσο ο εξεταζόμενος όσο και το περιβάλλον  από την διεξαγωγή ενός σπινθηρογραφήματος.

Μελέτες  δεκαετιών όπως και στατιστικά δεδομένα  έδειξαν  πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και δεν έχει παρατηρηθεί καμμιά τόσο άμεση όσο και έμμεση μακροχρόνια βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Εξάλλου η δόση ακτινοβολίας  τόσο στην Πυρηνική Ιατρική όσο και στην Ακτινολογία μπορεί να μετρηθεί και κατά συνέπεια να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις της εν αντιθέσει με όλες τις άλλες γνωστές και άγνωστες επιβλαβείς  για τον άνθρωπο ουσίες, οι οποίες εισερχόμενες στο ανθρώπινο σώμα ούτε την συγκέντρωσή τους  αλλά ούτε και τις επιπτώσεις σε αυτό γνωρίζουμε η μπορούμε να εκτιμήσουμε.

Στο αναφερόμενο Κέντρο η εμπειρία στην σπινθηρογραφική απεικόνιση – σπινθηρογραφήματα   ( από το 1985) και στην ακτινοπροστασία ( υπεύθυνος στο Κέντρο Ακτινοπροστασίας  νοτίου Βαυαρίας) συμβάλλουν σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Ενδιαφέρεστε να κλείσετε ραντεβου;

Κλείστε ραντεβού με τον Δρ. Χατζόπουλο

Συμπληρώστε την φόρμα και θα σας καλέσουμε για τις λεπτομέρειες